Nieuw boek deel idee

Silene en Rosie writes…

Wij zijn Silene en Rosie, we zijn 12 jaar en wonen in Nederland. We zijn grote fan van de boeken van Torak en Wolf.
We hebben de serie Torak en wolf al veel keren gelezen en we willen vragen of u een nieuw boek wil maken van de serie.

We hadden zelf al een een paar ideetjes namelijk: in deel 6 schreef u dat er een woud achter de bergen was die Torak ging ontdekken, wij dachten dat het leuk zou zijn dat het woud een jungle is en dat een een panter, papagaaien, tijger, kikker stammen zijn. Er is een heerser over de drie stammen, de kikker, papagaaien en tijger stammen. Hij wil macht over de hele jungle. Torak, Renn, wolf, donkervacht en kiezel op pad gaan in de jungle. Torak gaat hout sprokkelen en wordt gevangen genomen door de panterstam. Wolf ging met kiezel weg om kiezel te leren jagen. Kiezel raakt kwijt en raakt bevriend met panters intussen hoort Renn Torak schreeuwen en gaat hem zoeken. Renn valt in een klif met donkervacht. Torak zit in een houten cel en zijn spullen worden van hem afgepakt en doorzocht door de pantermagiër. Die ziet de medicijn hoorn van zijn moeder. De pantermagiër denkt dan dat Torak hem heeft gestolen. Ze vraagt waar hij die van Daan heeft en dan antwoord Torak dat die van zijn moeder was. De pantermagiër laat Torak gelijk vrij en dan legt ze alles uit. De pantermagiër blijkt de moeder van zijn moeder te zijn. Zijn oma vertelt dat zijn moeder en zijn oma een hele erge ruzie hadden en dat zijn moeder was wegegaan van de panterstam en bij de stam van haar vader is gegaan de hertenstam. Kiezel was bij de panter, maar de panter moeder die bracht hem die acht bij de pantermagiër die naar Torak ging met kiezel. Torak zag hem en en riep wolf die bij Rip en Rek was.

Dat is wat wij nu hebben bedacht. Hopelijk vindt u het leuk om er een deel bij te maken! Zou u dat leuk vinden? Wij kijken ernaar uit. Alvast bedankt voor uw reactie!

Met vriendelijke groet,
Silene Duthler en Rosie van Mechelen.

Michelle Replies…

Dear Silene and Rosie, Thank you for your message.  I’m afraid I don’t speak Dutch, and I don’t know anyone who does (my mother is Belgian, but she’s not  well enough to translate your message for me), so I couldn’t follow all the details – but I gather that you’ve enjoyed the Torak and Wolf books, and I’m very glad about that.  Your idea for a new story seems to involve taking them to the jungle.  That’s very imaginative – although it would take some doing to get them all that way!  Perhaps when you’re older, you’ll be able to enjoy the three later books I’ve written about Torak, Renn and Wolf – which are available in English, but sadly, haven’t been translated into Dutch.  Thanks again for getting in touch.  With best wishes, Michelle